Sušené mléko odtučněné - mlékárna Hlinsko
8100 g cukr krupice
1200 g Dextróza
2700 g Glukóza 35-40 DE - glukózový sirup sušený
300 g Neutro 5 - univerzální stabilizátor za tepla i za studena pro ovocnou i mléčnou zmrzlinu
Ve velké míse nejprve dokonale promícháme dohromady všechny cukry se stabilizátorem.
Ohřejeme mléko v pasteru na 25 °C (ne více kvůli ochraně proteinů).
Přimíchat sušené odstředěné mléko.
Při teplotě v pasteru na 40 °C přimíchat cukry a stabilizátor.
Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.
Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.
———
———
———
———