Mléčná báze 5,4% tuku, 19% cukru

Sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem. Je určena k přípravě zmrzliny za tepla i za studena.

Příklad receptu:

1000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

100 g Smetana 33% tuku

220 g cukr krupice

50 g Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu

30 g Dextróza

 

Postup s pasterizací:

  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do mléka a smetany a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace při dosažení teploty mléka v pasterizátoru 40 °C)

  3. Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.

  4. Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.

  5. Poté z pasterizátoru vypustíme cca 4 kg tekuté báze (dle velikosti zmrzlinové vaničky) do karafy a přidáme ochucovací pastu dle doporučeného dávkování - obvykle cca 100 g pasty na litr tekuté báze.

  6. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  7. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně průběžně proléváme polevou.

  8. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  9. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Dávkování:

název dávka
1 kg - Mléko plnotučné (3,5% tuku)  g
1 kg - Smetana 33% tuku  g
1 kg - cukr krupice  g
25 kg - Dextróza  g
2 kg - Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu, LineaGel  g
CELKEM g

Nutriční hodnoty:


Sušina: 32.58 %
Sušina mléčná: 6.86 %
Sacharidy: 23.68 %
- z toho cukry: 22.92 %
Tuky: 4.91 %
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0.03 %
Bílkoviny: 3.2 %
Sůl: 0.03 %
Vláknina: 0 %
Energie: 155 kcal



Potřebujete poradit? Zeptejte se nás...
25 kg - Dextróza
25 kg - Dextróza

25 kg - Dextróza

skladem (min. DMT: 1.2027)
Dextrózou se může nahradit 10-15% cukru. Oddaluje krystalizaci, snižuje sladkost v receptu.

Cena /kg bez DPH: 55,00 Kč
Cena /kg s DPH: 61,60 Kč
Cena /ks s DPH: 1.540,00 Kč
Cena /ks bez DPH: 1.375,00 Kč

———

2 kg - Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu, LineaGel
2 kg - Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu, LineaGel
TOP

2 kg - Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu, LineaGel

skladem (min. DMT: 12.2026)
Univerzální báze pro recepty se smetanou i bez. Výroba zmrzliny studenou i teplou cestou. Příklad receptu se smetanou: 50 g báze, 210 g cukru, 50 g dextrózy, 120 g smetany, 1 l mléka

Cena /kg bez DPH: 332,00 Kč
Cena /kg s DPH: 371,84 Kč
Cena /ks s DPH: 743,68 Kč
Cena /ks bez DPH: 664,00 Kč

———