Meruňkové tunely

Meruňkové tunely

Plát na piškotovou roládu

 330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
 370 g vejce
   35 g kvalitní voda
   35 g cukr krupice

  • Pro čokoládový piškot: přidáme 25 g  Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)  + 50 g kvalitní voda.
  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Poté ihned natřeme na plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 3 pláty  - 60 x 80 cm.

Meruňkový krém

  50 g Ztužovač šlehačky Meruňka - na šlehačkové dorty (kód: 1732)
  63 g kvalitní voda 20 ºC
250 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Ztužovač se smíchá do hladka s vodou min. 20 ºC a vmíchá lehce do našlehané šlehačky.

Lesklá meruňková poleva

  50 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
100 g kvalitní voda
  50 g Ochucovací pasta Meruňka (kód: 2222)

Postup

  • Krémem naplníme Forma tunel 9x, silikon (kód: 1450) půl centrimetru pod okraj a přikryjeme piškotem. 
  • Necháme mrazit alespoň 3 hodiny.
  • Po vyndání z mrazáku poléváme lesklou meruňkovou polevou a zdobíme lístkem máty.