Mandlový dort

Mandlový dort

Základ z třeného těsta (na 1 plát Ø 26 cm)

100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
  45 g vejce
  45 g Máslo 82%
  10 g kvalitní voda

  • Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min. a poté rozetřeme do vymazané formy.
  • Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.
  • Po vychladnutí potřeme džemem Poleva s kousky Meruňka (kód: 2245).

Piškotový korpus Bisquit čokoládový (na 1 dortový korpus Ø 24 cm)

  330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
  216 g vejce
    50 g kvalitní voda

  • Vše šleháme při vyšších otáčkách po dobu 8 – 10 min.
  • Nakonec krátce vmícháme směs 60 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861) se 120 g vody.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min. s větráním. 
  • Po vychladnutí ukrojime z korpusu plát o výšce 2 cm a ten položíme do formy na základ z třeného těsta, potřený džemem.
  • Poté naplníme cca 500 g krému Mandlového.
  • Položíme do formy další plát čokoládového korpusu a nakonec zbytek krému Mandlového.
  • Uhladíme povrch a necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit.

Krém Mandlový (na 1 dort Ø 26 cm)

 100 g Ztužovač šlehačky Marcipán - na šlehačkové dorty (kód: 1724)
 125 g kvalitní voda 20ºC 
 500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a poté vmícháme do našlehané šlehačky.

Dozdobení dortu

  • Posypeme plátkovými mandlemi celý povrch dortu.
  • Vytvoříme růžičky z čerstvé šlehačky a dozdobíme.