Malinový dort

Malinový dort

Dortový korpus světlý (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)

330 g  Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
215 g  vejce
  50 g  kvalitní voda

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.

Malinový krém

100 g Ztužovač šlehačky Malina - na šlehačkové dorty (kód: 1727)
125 g  kvalitní voda 20ºC

  • Vymícháme do hladka a lehce zamícháme do:

500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

Želé poleva

  10 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
500 g  kvalitní voda
  75 g  cukr krupice

  • Želé smícháme s cukrem a nasypeme do vařící vody, vaříme asi 1-2 minuty.

Postup

  • Tenkou vrstvu korpusu potřeme malinovým džemem a přikryjeme další tenkou vrstvou korpusu.
  • Natřeme vyšší vrstvou malinového krému až do kraje formy.
  • Položíme další tenkou vrstvu korpusu a dáme do lednice asi na 2 hodiny zatuhnout. (Takto připravený základ můžeme dát i do mrazáku.)
  • Po vyndání z lednice použijeme 20 g Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762), posypeme jemně povrch dortu. 
  • Zbytkem výrobku Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762) promícháme s 450 g Mražené maliny.
  • Maliny promíchané s Bindogelem umístit na povrch dortu.
  • Zalijeme připravenou želé polevou.