Dortový korpus světlý (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
215 g vejce
50 g kvalitní voda
- Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
- Pečeme při 200 ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.
Malinový krém
100 g Ztužovač šlehačky Malina - na šlehačkové dorty (kód: 1727)
125 g kvalitní voda 20ºC
- Vymícháme do hladka a lehce zamícháme do:
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
Želé poleva
10 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
500 g kvalitní voda
75 g cukr krupice
Postup
- Tenkou vrstvu korpusu potřeme malinovým džemem a přikryjeme další tenkou vrstvou korpusu.
- Natřeme vyšší vrstvou malinového krému až do kraje formy.
- Položíme další tenkou vrstvu korpusu a dáme do lednice asi na 2 hodiny zatuhnout. (Takto připravený základ můžeme dát i do mrazáku.)
- Po vyndání z lednice použijeme 20 g Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762), posypeme jemně povrch dortu.
- Zbytkem výrobku Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762) promícháme s 450 g Mražené maliny.
- Maliny promíchané s Bindogelem umístit na povrch dortu.
- Zalijeme připravenou želé polevou.