Malinové řezy

Malinové řezy

Plát na piškotovou roládu

  250 g      Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
  275 g       vejce
    25 g       kvalitní voda
    25 g       cukr krupice

  • Pro čokoládový piškot: přidáme 20 g  Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)  + 40 g vody.
  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Poté ihned natřeme na plech a pečeme při 250 ºC , 6 minut.

Šlehačka malinová

     100 g     Ztužovač šlehačky Malina - na šlehačkové dorty (kód: 1727)
     125 g      kvalitní voda
     500 g     Smetana 33% tuku

  • Ready mix se smíchá do hladka s vodou a poté lehce vmíchá do našlehané šlehačky.

Želé poleva čirá

     5 g         Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
 250 g         kvalitní voda
   38 g         cukr krupice

  • Želé smícháme s cukrem a nasypeme do vařící vody, vaříme asi 1 - 2 minuty.

Postup

  • Upečeme si piškotový plát.
  • Připravíme si ochucenou malinovou šlehačku.
  • Forma obdélník, s podložkou, nerez (10x30x5cm) (kód: 1518) vyložíme piškotem. (Všechny nádoby a formy musíme před šleháním důkladně vychladit.)
  • Štětcem naneseme na povrch piškotu zvlhčující polevu.
  • na piškot naneseme malinovou šlehačku a zakryjeme tenkou vrstvou piškotu,
  • Povrch piškotu posypeme přípravkem Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762).
  • Necháme vychladit a zpevnit cca 2 hod. v lednici.
  • Po vyndání řezy dozdobíme malinami promíchanými s 10g přípravku Bindogel. Maliny navršíme na řezy a zalijeme želé polevou čirou připravenou dle návodu výše.
  • Šlehačkové dezerty - šarloty se uchovávají v chladící vitríně při teplotě 2 - 4 °C.