Třené těsto Sandy Ø 26 cm
100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
45 g vejce
45 g Máslo 82%
10 g kvalitní voda
- Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min.
- Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.
Dortový korpus světlý (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
215 g vejce
50 g kvalitní voda
- Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
- Pečeme při 200 ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.
Lískooříškový krém
100 g Ztužovač šlehačky Lískový oříšek - na šlehačkové dorty (kód: 2010)
125 g kvalitní voda min. 20 ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
Poleva rum
- Svaříme 120 g cukr krupice ve 100 g kvalitní voda a následně ochutíme 44 g Rumu.
Postup
- Do dortové formy vložíme tenký plát ze Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413), potřeme Bagna rum a přikryjeme silnějším plátem Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345).
- Na piškot dáme polovinu Lískooříškového krému.
- Vložíme další plát piškotu, doplníme formu zbytkem Lískooříškového krému a uhladíme povrch.
- Nechat vychladit v ledničce cca 2 hodiny.
- Po vychladnutí jemně posypeme povrch dortu oříškovou drtí a ozdobíme šlehačkou.