Základ z třeného těsta
100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
45 g vejce
45 g Máslo 82%
10 g kvalitní voda
- Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3-5 min.
- Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.
Základní recept na rolády
280 g Směs na Dorty Royal (kód: 2776)
300 g vejce
100 g kvalitní voda
60 g pšeničná polohrubá mouka
Světlá roláda (1 Plech 60 x 40 cm)
- Všechny suroviny se cca 10 min. rychle vyšlehají a nalijí na pečící plech.
- Čokoládová roláda (1 Plech 60 x 40 cm).
- Stejný recept jako na světlou roládu, ale přidá se 30 g Kakao a jen 40 g mouky.
- Teplota pečení: 230-240 °C.
- Doba pečení: 10-12 min. (puštěné větrání).
Náplňové třešně
100 g Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762)
200 g cukr krupice se vmíchá
1000 g třešňová šťáva
1500 g odkapaně třešně
Krém Vaječný likér
200 g Ztužovač šlehačky Vaječný likér - na šlehačkové dorty (kód: 1725)
200 g kvalitní voda 25 °C
100 g Likér Vaječný koňak (kód: 2778)
1000 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
Co si připravit
- Spodní obdélníkový plát ze směsi Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413).
- Čokoládový-Roládový plát ze směsi Směs na Dorty Royal (kód: 2776).
- Proslazené náplňové třešně.
- Šlehačku s chutí Vaječného likéru.
- Bílou čokoládovou polevu na dozdobení povrchu.
- Šlehačku na dozdobení pod čokoládové oválky.
- Čokoládové oválky s nápisem Eierlikör.