Čokoládový korpus (na 1 dortový korpusy Ø 26 cm)
600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2342)
350 g vejce
50 g kvalitní voda
- Směs na Sacher šleháme s vejci a vodou při vyšších otáčkách po dobu 5-6 min.
- Pečeme při 180 - 190 °C, cca 40-50 min. s větráním.
Čokoládový krém
50 g Ztužovač šlehačky Čokoláda - na šlehačkové dorty (kód: 2122)
65 g kvalitní voda teplá, cca 40 °C
250 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
Vanilkový krém
40 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
50 g kvalitní voda cca 20 °C
20 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá (kód: 2205)
250 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
Jahodový krém
50 g Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
65 g kvalitní voda, cca 20 °C
250 g Smetana 33% tuku, našlehaná předem
Postup
- Jeden piškotový plát Sacher vyrobený z Směs na korpus Sacher (kód: 2630) se vloží do vymazané a pocukrované formy Ø 18 cm.
- Naplní se čokoládový krém a uhladí se do hladka.
- Přiloží se další vymazaná a pocukrovaná forma Ø 18 cm, která se naplní Vanilkovým krémem a uhladí do hladka a nakonec se naplní poslední jahodový krém a uhladí do hladka.
- Vloží se do lednice ke zpevnění a nakonec zamrazit do mraznice.
- Po vyndání z mraznice se povrch dortu polije Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 260). Poleva se nechá stékat po stranách v nepravidelných pruzích.