Jogurtové kostky

Jogurtové kostky

Piškotový plát hnědý

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
  25 g kvalitní voda
  25 g cukr krupice

  •  Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

20 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
40 g kvalitní voda

  • Kakao s vodou smícháme na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
  • Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát  - 60 x 80 cm.

Jogurtový krém

  500 g vychlazená Smetana 33% tuku
  100 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
    20 g Yogo Più 30-50 - sušené ochucení (kód: 3865)

  • Vše společně vyšleháme.
  • Obdélníkovou formu prokládáme postupně piškotem a jogurtovým krémem a poté necháme zchladit a zpevnit 1 - 5 hod. v lednici.

   Želé poleva čirá

    5 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
   38 g moučkový cukr krupice
 250 g kvalitní voda  

Želé smícháme s cukrem a nasypeme do vařící vody, vaříme asi 1-2 minuty.

  • Po vyndání z lednice poklademe dortový základ čerstvým ovocem a zalijeme želé polevou
  • Hotové Jogurtové kostky uchováváme v chladící vitríně při teplotě +2 ºC až + 4 ºC.