Piškotový korpus Ø 26 cm (na 1 dort)
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
216 g vejce
50 g kvalitní voda
- Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
- Pečeme při 200 ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.
Krém Hruškový
100 g Ztužovač šlehačky Hruška - na šlehačkové dorty (kód: 2149)
125 g kvalitní voda 20ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
- Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a vmícháme do našlehané šlehačky.
Hrušková poleva
50 g Ztužovač šlehačky Hruška - na šlehačkové dorty (kód: 2149)
100 g kvalitní voda
- Readymix spojíme s vodou a pořádně zamícháme, až začne želatina mírně tuhnout, začneme dort polévat.
Neutrální krém na dozdobení
38 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
50 g kvalitní voda 25º - 30 ºC
250 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
- Readymix smícháme do hladka s vodou 25 - 30 ºC a vmícháme do našlehané šlehačky.
Postup
- Piškotový dortový plát o výšce cca 1 cm položíme do formy a potřeme meruňkovým džemem.
- Na piškotový korpus natřeme vyšší vrstvu krému Hruška a položíme další tenkou vrstvu korpusu.
- Krém doplníme do okraje a dáme do ledničky na cca 2 hod. zpevnit.
- Po vyndání z lednice potřeme dort hruškovou polevou viz recept.