Doplňkové suroviny
Doplněk na doladění receptů.
1880 g kvalitní voda
640 g cukr krupice
220 g Glukóza 21 DE, sušený glukózový sirup (kód: 3262)
140 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)
800 g Mandarinkový džus
320 g Mandarinka - ochucovací pasta hladká (kód: 2268)
Nejprve dobře smícháme všechny suché ingredience.
Vše dobře rozmícháme do vody v karafě a necháme cca 30 min odstát.
Zamícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny mandarinkami, potřenými Cukrářský lesk Geloglass (kód: 243) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
645 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
120 g Smetana 33% tuku
130 g cukr krupice
35 g Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu (kód: 3853)
40 g Protein Gel (kód: 3864)
30 g Glukóza 21 DE, sušený glukózový sirup (kód: 3262)
520 g kvalitní voda
2500 g čerstvé jahody
640 g cukr krupice
100 g Glukóza 21 DE, sušený glukózový sirup (kód: 3262)
100 g Dextróza (kód: 2126)
40 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
1320 g kvalitní voda
1600 g čerstvé jahody
80 g Jahoda - ochucovací pasta s kousky (kód: 2183)
680 g cukr krupice
180 g Glukóza 21 DE, sušený glukózový sirup (kód: 3262)
140 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 3150)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
40500 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
4800 g Smetana 33% tuku
2400 g Sušené mléko odtučněné - mlékárna Hlinsko (kód: 1283)
8100 g cukr krupice
1200 g Dextróza (kód: 2126)
2700 g Glukóza 21 DE, sušený glukózový sirup (kód: 3262)
300 g Neutro 5 - univerzální stabilizátor za tepla i za studena pro ovocnou i mléčnou zmrzlinu (kód: 2201)
Ve velké míse nejprve dokonale promícháme dohromady všechny cukry se stabilizátorem.
Ohřejeme mléko v pasteru na 25 °C (ne více kvůli ochraně proteinů).
Přimíchat sušené odstředěné mléko.
Při teplotě v pasteru na 40 °C přimíchat cukry a stabilizátor.
Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.
Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.