Zmrzlinové základy pro výrobu mléčné zmrzliny
Univerzální báze pro recepty se smetanou i bez. Výroba zmrzliny studenou i teplou cestou. Příklad receptu se smetanou: 50 g báze, 210 g cukru, 50 g dextrózy, 120 g smetany, 1 l mléka
Zobrazit celý popisUniverzální báze pro recepty se smetanou i bez. Výroba zmrzliny studenou i teplou cestou. Příklad receptu se smetanou: 50 g báze, 210 g cukru, 50 g dextrózy, 120 g smetany, 1 l mléka
Sušená směs pro výrobu mléčné zmrzliny.
Sušená neutrální základní směs pro výrobu mléčné a smetanové zmrzliny.
2549 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
243 g Smetana 33% tuku
534 g cukr krupice
121 g Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu
193 g Dextróza
400 g Lískový oříšek zlatý - ochucovací pasta hladká
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
... základní báze určená k výrobě pasterované mléčné zmrzliny ale i zmrzliny za studena.
Na litr báze | ||
50 g | Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu | 42 g |
200 g | cukr krupice | 168 g |
130 g | Sušené mléko plnotučné - mlékárna Hlinsko | 110 g |
870 g | kvalitní voda | 738 g |
645 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
120 g Smetana 33% tuku
130 g cukr krupice
35 g Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu
40 g Protein Gel
2257 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
226 g Smetana 33% tuku
537 g cukr krupice
113 g Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu
148 g Dextróza
600 g Jogurt čerstvý bílý
120 g Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Yogurt 30 Gusto Piu - sušené ochucení).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
2629 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
463 g Smetana 33% tuku
578 g cukr krupice
131 g Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu
79 g Dextróza
120 g Vanilka Gold - vanilková ochucovací pasta hladká
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch 2 suchými vanilkovými lusky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
Sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem. Je určena k přípravě zmrzliny za tepla i za studena.
1000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
100 g Smetana 33% tuku
220 g cukr krupice
50 g Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu
30 g Dextróza
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do mléka a smetany a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace při dosažení teploty mléka v pasterizátoru 40 °C)
Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.
Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.
Poté z pasterizátoru vypustíme cca 4 kg tekuté báze (dle velikosti zmrzlinové vaničky) do karafy a přidáme ochucovací pastu dle doporučeného dávkování - obvykle cca 100 g pasty na litr tekuté báze.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně průběžně proléváme polevou.
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
2571 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
237 g Smetana 33% tuku
522 g cukr krupice
119 g Báze Fiocco 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu
151 g Dextróza
3 g sůl
400 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.