Základní recept na Sacher piškot
600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2630)
350 g vejce
50 g kvalitní voda
- Směs se našlehá a do hladka rozetře na plech vyložený pečícím papírem, uhladí se a peče.
- Teplota pečení: 190 °C
- Doba pečení: cca 20 min. s puštěným větráním.
Jahodový krém
140 g Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
175 g kvalitní voda, ca. 20 °C
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
Stracciatella krém
140 g Ztužovač šlehačky Stracciatella - na šlehačkové dorty (kód: 2764)
175 g kvalitní voda 20 °C
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
Panna Cotta Zrcadlová poleva
40 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
40 g kvalitní voda, teplá
- Smíchá se do hladka a hned poté se přidá:
250 g Smetana 33% tuku, tekutá
- Vše se promíchá a ihned se potahuje povrch řezů.
- Lze také použít Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496).
- Na dno formy se vloží plát upečený ze Směs na korpus Sacher (kód: 2630) (60 x 20 cm).
- Jahodový krém a Stracciatella krém se nepravidelně protřou.
- Naplní se jimi forma, uhladí se do hladka a nechá cca 2 hodiny chladit v lednici.
- Zrcadlová bílá poleva se natře na povrch řezů. Může se melírovat s Poleva topping Jahoda (kód: 2196).
- Nakrájí se nejprve čtverce (10 x 10 cm) a pak diagonálně trojúhelníky.
Zdobení
- Použije se čerstvé ovoce, popř. čokoládové plátky.