Zmrzlina Cremino Tiramisu

Zmrzlina Cremino Tiramisu

 

Recept na zarovnanou vaničku 3 kg

2385 g Tekutá smetanová báze
    45 g cukr krupice
    45 g Dextróza (kód: 2126)
  135 g kvalitní voda
  300 g Čerstvé mascarpone
    90 g Ochucovací pasta Mascarpone Madre (kód: 3799)
  400 g Poleva krémová Morella Kávová s křupínky (kód: 3903)
  piškotový plát
  kávový sirup
  kakao

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme Čerstvé mascarpone a Ochucovací pasta Mascarpone Madre (kód: 3799) nebo Ochucovací pasta Tiramisu (kód: 2188).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Na dno vaničky natřeme Poleva krémová Morella Kávová s křupínky (kód: 3903) a na ní položíme piškot zvlhčený kávovým sirupem a posypeme kakaem.

  4. Hotovou zmrzlinu natřeme na piškotový plát do zmrzlinové vaničky, aby vznikl rovný povrch.

  5. Zamrazíme povrch zmrzliny (nejlépe pomocí silného šokového mražení, pokud máme k dispozici).

  6. Na ztuhlý povrch nasypeme kakao a nakonec nalijeme polevu Poleva krémová Morella Kávová s křupínky (kód: 3903).