Základ z třeného těsta (na 1 plát Ø 26 cm)
100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
45 g vejce
45 g Máslo 82%
10 g kvalitní voda
- Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min.
- Pečeme při 190ºC po dobu 10 min při puštěném větrání.
- Po vychladnutí na povrch natřeme cca 100 g Poleva s kousky Meruňka (kód: 2245).
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
216 g vejce
50 g kvalitní voda
-
Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
-
Pečeme při 200ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.
Krém Citronový
100 g Ztužovač šlehačky Citron - na šlehačkové dorty (kód: 2104)
125 g kvalitní voda 20ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
- Readymix smícháme do hladka s vodou 20ºC a vmícháme do našlehané šlehačky.
Citronová poleva
50 g Ztužovač šlehačky Citron - na šlehačkové dorty (kód: 2104)
100 g kvalitní voda 20ºC
- Readymix spojíme s vodou a pořádně zamícháme, až začne želatina mírně tuhnout, začneme dort polévat.
Neutrální krém
75 g Ztužovač šlehačky Pannasu 100 (kód: 234)
100 g kvalitní voda 25º- 30ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
- Readymix smícháme do hladka s vodou 25º-30ºC a vmícháme do našlehané šlehačky.
Postup
- Na základní plát z třeného těsta, potřený Poleva s kousky Meruňka (kód: 2245), položíme ve formě piškotový plát o výšce 1,5 cm .
- Na piškotový korpus natřeme vyšší vrstvu krému Citrón a položíme další tenkou vrstvu korpusu.
- Krém doplníme do okraje a dáme do ledničky na cca 2 hod. zpevnit. .
- Po vyndání z lednice potřeme dort citrónovou polevou a dozdobíme neutr. krémem a čok. ornamenty.