Základ z třeného těsta (na 1 plát Ø 26 cm)
100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
45 g vejce
45 g Máslo 82%
10 g kvalitní voda
- Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min.
- Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.
Piškotový korpus Bisquit čokoládový (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
216 g vejce
50 g kvalitní voda
- Vše šleháme při vyšších otáčkách po dobu 8 – 10 min.
- Nakonec krátce vmícháme směs 20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) se 40 g kvalitní voda.
- Vše rychle šleháme 8 - 10 min.
- Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min. s větráním.
Krém vaječný likér
100 g Ztužovač šlehačky Vaječný likér - na šlehačkové dorty (kód: 1725)
125 g kvalitní voda 20ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
- Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a poté vmícháme do našlehané šlehačky.
Čokoládový krém
100 g Čokoládový krém (kód: 202)
250 g vychlazené Mléko plnotučné (3,5% tuku)
- Čokoládový krém smícháme s vychlazeným mlékem a šleháme ve šlehači maximální rychlostí cca 2 min. Tím získáme jemný krém s hebkou našlehanou strukturou.
- Krémem naplníme sáček na zdobení, necháme vychladit v lednici 5 – 10 min a použijeme k dozdobení povrchu dortu.
Postup
- Do dortové formy vložíme tenký základ z třeného těsta Sandy, potřeme Poleva hladká Farcitura Meruňka (kód: 2416) a přikryjeme plátem čokoládového korpusu Bisquit.
- Naplníme polovinou krému připraveného z Readymixu vaječný likér.
- Vložíme další plát čokoládového korpus (zmenšený o cca 2 cm), formu doplníme zbytkem krému z Readymixu vaječný likér, uhladíme povrch a necháme vychladit a zpevnit v ledničce cca 2 hod.
- Po vychlazení strany dozdobíme produktem Plátkové mandle. Povrch dozdobíme šlehačkovým krémem.