Báze 50 pro mléčnou zmrzlinu univerzální - sušák

Báze 50 pro mléčnou zmrzlinu univerzální - sušák

... základní báze určená k výrobě pasterované mléčné zmrzliny ale i zmrzliny za studena. 

Příklad receptu ze sušeného mléka:

    Na litr báze
50 g Báze EVO 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 2304) 42 g
200 g cukr krupice 168 g
130 g Sušené mléko plnotučné - mlékárna Hlinsko (kód: 2586) 110 g
870 g kvalitní voda 738 g

Příprava za tepla:

  1. Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce nebo vodě.
  2. Pasterujeme směs při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  3. Podle doporučeného dávkování přidáme mléčnou ochucovací pastu a Našlehávací pasta Soffi Gel® (kód: 3264)
  4. Vše rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.

Příprava za studena:

  1. Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce.
  2. Podle doporučeného dávkování přidáme ochucovací pastu +  Našlehávací pasta Soffi Gel® (kód: 3264)
  3. Vše rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  4. Při výrobě zmrzliny za studena doporučujeme použít pro větší mikrobiální nezávadnost sterilované mléko.