Báze 100 pro mléčnou zmrzlinu za tepla

... je sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem. Je určena k přípravě pasterované mléčné zmrzliny. Konzistence zmražené zmrzliny je krémovitá, jemná, našlehaná. 

Receptura:

    na litr báze
100 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu 83 g
230 g cukr krupice 192 g
1000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku) 833 g

Příprava:

  1. Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  2. Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  3. Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
  4. Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  5. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
  6. Dozdobíme arabeskami a toppingem a necháme krátce zamrazit povrch v mrazáku nebo v šokovém mražení.
2 kg - Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu, LineaGel
2 kg - Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu, LineaGel
TOP

2 kg - Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu, LineaGel

skladem (min. DMT: 4.2028)
Báze určená pro zvýšenou stabilizaci zmrzliny ve vaničce při zdobení "do kopců". Základní recept: 100 g báze, 220-250 g cukru, 1 litr mléka. Výroba zmrzliny studenou i teplou cestou.

Cena /kg bez DPH: 321,00 Kč
Cena /kg s DPH: 359,52 Kč
Cena /ks s DPH: 719,04 Kč
Cena /ks bez DPH: 642,00 Kč

———

Báze 100 pro mléčnou zmrzlinu za tepla