Báze 100 pro mléčnou zmrzlinu za tepla - sušák

Báze 100 pro mléčnou zmrzlinu za tepla - sušák

... je sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem, která dobře drží vysoké kopce zmrzliny. Je určena k přípravě pasterované mléčné zmrzliny. Konzistence zmražené zmrzliny je krémovitá, jemná, našlehaná. 

Receptura ze sušeného mléka:

    na litr báze
100 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834) 83 g
230 g cukr krupice 192 g
130 g Sušené mléko plnotučné - mlékárna Hlinsko (kód: 2586) 108 g
870 g kvalitní voda 725 g

Příprava:

  1. Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme ve vodě a pasterujeme při 85 °C.
  2. Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  3. Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
  4. Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  5. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
  6. Dozdobíme polevami s kousky nebo toppingem a necháme krátce zamrazit povrch v mrazáku nebo v šokovém mražení.