Báze 100 pro mléčnou zmrzlinu za tepla - ze sušeného mléka

Báze 100 pro mléčnou zmrzlinu za tepla - ze sušeného mléka

... je sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem. Je určena k přípravě pasterované mléčné zmrzliny. Konzistence zmražené zmrzliny je krémovitá, jemná, našlehaná. 

Přiklad receptu ze sušeného mléka:

přepočet na 1 sáček Supernova 100  
2000 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834)
4600 g cukr krupice
2600 g Sušené mléko plnotučné - mlékárna Hlinsko (kód: 2586)
17400 g kvalitní voda

Příprava:

  1. Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme ve vodě a pasterujeme při 85 °C.
  2. Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  3. Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
  4. Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  5. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
  6. Dozdobíme arabeskami a toppingem a necháme krátce zamrazit povrch v mrazáku nebo v šokovém mražení.