Zmrzlinové základy pro výrobu mléčné zmrzliny
Báze určená pro zvýšenou stabilizaci zmrzliny ve vaničce při zdobení "do kopců".
Základní recept: 100 g báze, 220-250 g cukru, 1 litr mléka.
Výroba zmrzliny studenou i teplou cestou.
Báze určená pro zvýšenou stabilizaci zmrzliny ve vaničce při zdobení "do kopců".
Základní recept: 100 g báze, 220-250 g cukru, 1 litr mléka.
Výroba zmrzliny studenou i teplou cestou.
Sušená směs pro výrobu mléčné zmrzliny. Neobsahuje hydrogenované tuky.
Sušená neutrální základní směs pro výrobu mléčné a smetanové zmrzliny.
2070 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
420 g cukr krupice
180 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu
30 g Dextróza
3 g sůl
300 g Pistácie Mediterraneo - ochucovací pasta hladká
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
580 g cukr krupice
2760 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
80 g Dextróza
Pozn.: Čokoládové ochucení a polevu Dubai Pistácie můžete objednat i jako sadu s cedulkou (viz foto): Zmrzlina Dubaj Pistácie - sada výrobků.
440 g cukr krupice
2880 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
Ochucení 400 g Pražená mandle - ochucovací pasta hladká
Zarovnáme povrch zmrzliny a zalijeme Morella Karamel - krémová poleva s kousky
600 g cukr krupice
40 g Dextróza
2720 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
Ochucení 400 g Arašídové máslo - ochucovací pasta hladká
Zarovnáme povrch zmrzliny a zalijeme Morella Arašídy - poleva krémová s kousky
300 g cukr krupice
2130 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
Raphael - ochucovací pasta a poleva s kousky (dle chuti)
572 g cukr krupice
2940 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
Ochucení 200 g Cheesecake 40 - sušené ochucení
Zarovnáme povrch zmrzliny a zalijeme Morella Citronový koláč - poleva krémová s kousky
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
690 g cukr krupice |
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu |
360 g Smetana 33% tuku |
350 g Ochucovací pasta Bílá čokoláda |
Marakuja - poleva s kousky |
... je sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem. Je určena k přípravě pasterované mléčné zmrzliny. Konzistence zmražené zmrzliny je krémovitá, jemná, našlehaná.
přepočet na 1 sáček Supernova 100 | |
2000 g | Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu |
4600 g | cukr krupice |
2600 g | Sušené mléko plnotučné - mlékárna Hlinsko |
17400 g | kvalitní voda |
450 g cukr krupice
30 g Dextróza
1800 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
240 g kvalitní voda
Zdobení Pražené celé lískové ořechy a Posypová drť z Lískových oříšků (dle chuti)
... je sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem. Je určena k přípravě pasterované mléčné zmrzliny. Konzistence zmražené zmrzliny je krémovitá, jemná, našlehaná.
na litr báze | ||
100 g | Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu | 83 g |
230 g | cukr krupice | 192 g |
1000 g | Mléko plnotučné (3,5% tuku) | 833 g |
450 g cukr krupice
30 g Dextróza
1800 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
240 g kvalitní voda
Ochucení 300 g Lískový oříšek zlatý - ochucovací pasta hladká
Zarovnáme povrch zmrzliny a zalijeme Morella Jahoda Madre - poleva krémová s kousky
Ozdobíme Pražené celé lískové ořechy a Posypová drť z Lískových oříšků (dle fantazie)
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
690 g cukr krupice |
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu |
800 g Smetana 33% tuku |
380 g Vlašský ořech Sorrento - ochucovací pasta s kousky |
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu
660 g cukr krupice
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
300 g Smetana 33% tuku
1 g špetka soli
Před mražením přidáme do zpasterovaného tekutého základu 426 g Arašídy Madre - ochucovací pasta s kousky
480 g Poleva Mléčný karamel Mou
240 g Morella Mléčná Čokoláda Oříšková Gianduia - poleva krémová hladká
50 g Nesolené arašídy
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
690 g cukr krupice |
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu |
800 g Smetana 33% tuku |
Receptura:
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu
800 g Smetana 33% tuku
... je sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem, která dobře drží vysoké kopce zmrzliny. Je určena k přípravě pasterované mléčné zmrzliny. Konzistence zmražené zmrzliny je krémovitá, jemná, našlehaná.
na litr báze | ||
100 g | Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu | 83 g |
230 g | cukr krupice | 192 g |
130 g | Sušené mléko plnotučné - mlékárna Hlinsko | 108 g |
870 g | kvalitní voda | 725 g |
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu
660 g cukr krupice
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
300 g Smetana 33% tuku
Před mražením přidáme do zpasterovaného tekutého základu 298 g Amaretto - mandlový likér - ochucovací pasta s kousky
280 g Morella Pistácie - poleva krémová hladká
280 g Stracciatella Hořká čokoláda Premium - poleva hladká nanuková
19,5 kg Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
4,5 kg cukr krupice |
1,95 kg Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu |
4,2 kg Smetana 33% tuku |
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu
360 g Smetana 33% tuku
1000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
230 g cukr krupice |
100 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu |
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu
660 g cukr krupice
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
300 g Smetana 33% tuku
Mrazíme samotnou bázi.
280 g Višeň Amarena - poleva s kousky
500 g Stracciatella Hořká čokoláda Premium - poleva hladká nanuková