Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena, Lineagel - 2 kg

Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena, Lineagel - 2 kg

Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena, Lineagel - 2 kg
TOP
Cena /kg bez DPH: 348,30 Kč
Cena /kg s DPH: 390,10 Kč

Cena /ks bez DPH: 697,00 Kč
Cena /ks s DPH: 780,64 Kč

dávkování: 100 g/kg základu
Cena /dávka bez DPH: 34,83 Kč


na objednávku, dodání 1-2 měsíce
Doporučený recept: 100 g báze, 240 g cukru, 40 g sušeného odstředěného mléka, 100 g čerstvé smetany, 1 l mléka. Výroba mléčné zmrzliny teplou i studenou cestou. Zobrazit celý popis


Barva: Bílá slonovinová
Chuť: Sladká, typická pro mléko a lehce vanilková
Dávkování: 100 g na litr mléka.
Vzhled: Jemný prášek
Doporučený recept: 100 g báze, 240 g cukru, 40 g sušeného odstředěného mléka, 100 g čerstvé smetany, 1 l mléka. Výroba mléčné zmrzliny teplou i studenou cestou.

Sušená směs pro výrobu mléčné zmrzliny. Neobsahuje emulgátory.

Sušená neutrální základní směs pro výrobu mléčné a smetanové zmrzliny.

více informací pro klienty
Balení výrobku: C/LDPE Sáček 2 kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Zmrzlina Lesní koláč

Receptura:

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

 690 g cukr krupice

 300 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834)

 800 g Smetana 33% tuku

 220 g Ochucovací pasta Sušenka Máslová (kód: 2311)

 250 g Poleva s kousky Lesní plody (kód: 2202)

Zmrzlina Tiramisu
Pasterace
Mražení
Zdobení
  • Při vypouštění zmrzliny prokládáme cukrářskými piškoty, které nejprve krátce namočíme v kávě.
  • Nakonec celý povrch zmrzliny ve vaničce pomocí sítka silně posypeme alespoň 100 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861). Pokud zmrzlinu uchováváme v mrazáku, povrch posypeme až před vložením do vitríny.
Báze 100 pro mléčnou zmrzlinu za tepla - ze sušeného mléka

... je sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem. Je určena k přípravě pasterované mléčné zmrzliny. Konzistence zmražené zmrzliny je krémovitá, jemná, našlehaná. 

Přiklad receptu ze sušeného mléka:
přepočet na 1 sáček Supernova 100  
2000 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834)
4600 g cukr krupice
2600 g Sušené mléko plnotučné - mlékárna Hlinsko (kód: 2586)
17400 g kvalitní voda
Příprava:
  1. Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme ve vodě a pasterujeme při 85 °C.
  2. Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  3. Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
  4. Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  5. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
  6. Dozdobíme arabeskami a toppingem a necháme krátce zamrazit povrch v mrazáku nebo v šokovém mražení.
Zmrzlina Snickers

 

Pasterace

300 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834)

660 g cukr krupice

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

300 g Smetana 33% tuku

1 g špetka soli

Mražení

Před mražením přidáme do zpasterovaného tekutého základu 426 g Ochucovací pasta Arašídy Madre (kód: 3822)

Zdobení

480 g Poleva Mléčný karamel Mou (kód: 3911)

240 g Poleva krémová Morella Gianduia (kód: 3901)

50 g Nesolené arašídy

Zmrzlina Amadeus
Pasterace

300 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834)

660 g cukr krupice

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

300 g Smetana 33% tuku

Mražení

Před mražením přidáme do zpasterovaného tekutého základu 298 g Ochucovací pasta Mandle Amaretto (kód: 3813)

Zdobení

280 g Poleva krémová Morella Pistácie (kód: 3907)

280 g Poleva křupavá Stracciatella Premium (kód: 3918)

Mléčná báze 4,5% tuku, 19% cukru
Receptura:
1000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
230 g cukr krupice
100 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834)
  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do mléka a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace při dosažení teploty mléka v pasterizátoru 40 °C)
  3. Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.
  4. Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.
  5. Poté z pasterizátoru vypustíme cca 4 kg tekuté báze (dle velikosti zmrzlinové vaničky) do karafy a přidáme ochucovací pastu dle doporučeného dávkování - obvykle cca 100 g pasty na litr tekuté báze.
  6. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
  7. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně průběžně proléváme polevou.
  8. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
  9. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
Zmrzlina Jahodový jogurt
Receptura:

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

690 g cukr krupice

300 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834)

360 g Smetana 33% tuku

 
 350 g Ochucovací pasta Jahoda (kód: 2183)
Báze 100 pro mléčnou zmrzlinu za tepla - sušák

... je sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem, která dobře drží vysoké kopce zmrzliny. Je určena k přípravě pasterované mléčné zmrzliny. Konzistence zmražené zmrzliny je krémovitá, jemná, našlehaná. 

Receptura ze sušeného mléka:
    na litr báze
100 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834) 83 g
230 g cukr krupice 192 g
130 g Sušené mléko plnotučné - mlékárna Hlinsko (kód: 2586) 108 g
870 g kvalitní voda 725 g
Příprava:
  1. Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme ve vodě a pasterujeme při 85 °C.
  2. Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  3. Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
  4. Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  5. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
  6. Dozdobíme polevami s kousky nebo toppingem a necháme krátce zamrazit povrch v mrazáku nebo v šokovém mražení.
Smetanová báze 30 litrů pro paster
Receptura:
19,5 kg Mléko plnotučné (3,5% tuku)
4,5 kg cukr krupice
1,95 kg Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834)
4,2 kg Smetana 33% tuku
 
  1. Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  2. Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  3. Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
  4. Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  5. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
  6. Dozdobíme arabeskami a toppingem a necháme krátce zamrazit povrch v mrazáku nebo v šokovém mražení.
Smetanová Zmrzlina Vlašský ořech
Receptura:
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834)
800 g Smetana 33% tuku
380 g Ochucovací pasta Vlašský ořech Sorrento (kód: 2187)
  • Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  • Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  • Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
  • Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
Zmrzlina Schwarzwald
Pasterace

300 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834)

660 g cukr krupice

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

300 g Smetana 33% tuku

Mražení

Mrazíme samotnou bázi.

Zdobení

280 g Poleva s kousky Višeň Amarena (kód: 2191)

500 g Poleva křupavá Stracciatella Premium (kód: 3918)

Zmrzlina Cheesecake
Pasterace
Mražení
Zmrzlina Koňaková špička
Pasterace
Mražení
Zdobení
Zmrzlina Cappuccino
Recept
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834)
800 g Smetana 33% tuku

240 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800)

Postup
  • Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  • Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  • Poté přidáme ochucovací pastuOchucovací pasta Káva Espresso (kód: 3800) dle doporučeného dávkován
  • Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  • Hotovou zmrzlinu vypustíme do široké vaničky.Dáme na několik minut do šokeru.
  • Na povrch zmrzliny nalijeme cca 2 cm silnou vrstvu Poleva krémová Morella Bílá čokoláda (kód: 3910) a dle fantazie ji špachtlí prořežeme na tmavý kávový podklad.
  • Dozdobíme zrnky kávy.
Báze 100 pro mléčnou zmrzlinu za tepla

... je sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem. Je určena k přípravě pasterované mléčné zmrzliny. Konzistence zmražené zmrzliny je krémovitá, jemná, našlehaná. 

Receptura:
    na litr báze
100 g Báze Latte 100 C/F Madre - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena (kód: 3834) 83 g
230 g cukr krupice 192 g
1000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku) 833 g
Příprava:
  1. Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  2. Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  3. Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
  4. Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  5. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
  6. Dozdobíme arabeskami a toppingem a necháme krátce zamrazit povrch v mrazáku nebo v šokovém mražení.