Banánové řezy

Banánové řezy

Piškotový korpus Bisquit čokoládový

165 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
108 g vejce
  25 g kvalitní voda
  10 g Cacao Excellence Madre - sušené ochucení (kód: 3861)
  20 g kvalitní voda

Banánový krém

   50 g Ztužovač šlehačky Banán - na šlehačkové dorty (kód: 1728)
   62 g kvalitní voda
 250 g Smetana 33% tuku

Čokoládová poleva

 150 g Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
 150 g Smetana 33% tuku
   20 g med, lze nahradit i tekutou glukózou
   50 g Máslo 82%

Postup

  • Na dno formy vyložené korpusem naneseme 1/3 banánového krému, do krému vložíme banány, přidáme další třetinu krému a uhladíme. Překryjeme korpusem na který naneseme zbytek banánového krému a opět přikryjeme korpusem a mírně přitlačíme.
  • Dáme ztuhnout nejlépe do druhého dne do lednice.
  • Po ztuhnutí vyjmeme řez z formy a celý potáhneme čokoládovou polevou.