Ochucovací pasty do ovocného základu
Hladká a koncentrovaná pasta s intenzivní jahodovou vůní.
Zobrazit celý popisHladká a koncentrovaná pasta s intenzivní jahodovou vůní.
Jahodová, extra, 1000
Sušená směs k přípravě ovocné točené zmrzliny. Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny dává zmrzlině svěží, přirozenou chuť a hladkou krémovou konzistenci. Umožňuje několik způsobů použití - výroba zmrzliny ochucené ovocnou pastou nebo s přídavkem čerstvého ovoce.
1 sáček (2000 g) Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny
5000 g kvalitní voda
700 g Jahoda 100 - ochucovací pasta hladká (ochucovací pasta), nebo další ovocné pasty podle použitého ovoce
1320 g kvalitní voda
1600 g čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré)
100 g Jahoda 100 - ochucovací pasta hladká
680 g cukr krupice
180 g Glukóza 35-40 DE - glukózový sirup sušený
140 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
405 g kvalitní voda
300 g čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré)
50 g Jahoda 100 - ochucovací pasta hladká
170 g cukr krupice
40 g Dextróza
35 g Báze Fruttavera 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Basemount 100 ® - základ pro mléčnou zmrzlinu
360 g Smetana 33% tuku
1015 g Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny
1624 g kvalitní voda
1219 g čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré)
142 g Jahoda 100 - ochucovací pasta hladká
2000 g Florida Fruit - základ pro výrobu ovocné točené zmrzliny
3200 g kvalitní voda
2400 g čerstvé ovoce (nebo 100% ovocné pyré)
280 g Jahoda 100 - ochucovací pasta hladká
Sirup pro výrobu ledové tříště.
50 g | Jahoda 100 - ochucovací pasta hladká |
1 litr (1000 g) | kvalitní voda |
180 g | cukr krupice |
Můžete použít i další ovocné ochucovací pasty. Doporučujeme např. výborné Granátové jablko. Pokud místo vody použijete mléko, získáte milk-shake, který můžete ochutít ochucovacími pastami do mléčného základu jako např. Vaječný likér - Zabajone - ochucovací pasta hladká nebo Tiramisu - ochucovací pasta hladká nebo Káva Arabica - ochucovací pasta hladká apod.
50 g | Pomeranč - ochucovací pasta hladká |
180 g | cukr krupice |
1000 g | kvalitní voda |
Kromě pomerančové pasty doporučujeme pro ochucení viz níže:
Postup: