Balení výrobku: 2 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Báze 50 pro mléčnou zmrzlinu za tepla - sušák
... je sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem. Je určena k přípravě pasterované mléčné zmrzliny. Konzistence zmražené zmrzliny je krémovitá, jemná, našlehaná.
Příklad receptu ze sušeného mléka:
50 g Báze Panna 50 - základ pro mléčnou zmrzlinu za tepla i za studena
270 g cukr krupice
130 g Sušené mléko plnotučné 4% - mlékárna Hlinsko
870 g kvalitní voda
Příprava:
- Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme ve vodě a pasterujeme při 85 °C.
- Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
- Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
- Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
- Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
- Dozdobíme arabeskami a toppingem a necháme krátce zamrazit povrch v mrazáku nebo v šokovém mražení.
Zmrzlina Kiwi - s ochranou ovoce (Fruitnova)
- Smícháme všechny suché ingredience.
- Přidáme vařící vodu a promícháme metlou.
- Vmícháme pokrájené nebo rozmixované ovoce a necháme vychladnout.
- Mrazíme ve zmrzlinovém stroji.